Arv eller miljö?

Satt just och funderade över en sak min far alltid säger livet hänger på. Nämligen skillnaden på Arv eller Miljö!
Alltså den personen vi är och har blivit formade till beror helt klart på dessa två punkter. Arv från föräldrar och även miljön man växter upp i! Om du har en stökig uppväxt är chansen större att man hamnar i problem senare i livet. Men sedan är det inte klart att man blir en bra människa bara för att man har bra gener eller är uppväxt i en bra miljö. Klart det finns lite regler, men inga regler utan undantag!

Ett jätte bra exempel på min musiksmak är just miljö. Jag tycker verkligen Bruce Springsteen är en toppen artist! Och vilka har jag att tacka för detta? Jo min föräldrar som verkligen tvingade med mig och min bror till konserten på Ullevi 2003.
http://www.muzic.se/show.php?typ=konserter&id=3
Var verkligen det bästa jag har hört! Finns ingenting som verkligen kommer i närheten av den kvällen. Pappa spelade Bruce skivor en hel vecka innan konserten men jag fattade verkligen inte hur stor han är innan han kom upp och säger "Hej Sverige" med en amerikansk bryting =) Sedan sista låten som publiken inte slutar sjunga och han bara står och njuter av att 60000 personer vill att han bara ska fortsätta! Och hur många artister finns det som gör live framträdanden på 3-4 timmar? Inte många och snubben fyller 60 iår! Synd att man missade att få biljetter till Stockholm iår :(

Detta tycker jag stämmer så kanon bra!

|Music should have the power to change someones view of life and should aim straight into someones heart!|


// Jocke

Nessun Dorma

Är inte Spotify en riktigt bra uppfining eller vad man ska kalla det. Finns verkligen hur mycket bra musik som helst, tyvärr finns inte all musik där än. Men det är ju gratis så vem kan klaga liksom?
Sitter just nu och lyssnar på Paul Potts, så maffig musik! Vill bara vrida upp allting till max och pumpa ut ur högtalarna! Men tyävrr så tror jag inte grannarna skulle tycka om det nu snart halv tolv på natten :P

Annars har det varit en riktigt off dag. Blev lite för mycket av det goda igår tror jag, alkohol menar jag då. Annat gott kan man aldrig få för mycket utav. Typ träning och mat :D Rätt kul att mitt liv består utav massa träning och en massa mat nu igen. Har fått tillbaka intresset för att testa lite nya saker. Så ska nog ta fram kokboken och ut och handla mat imån eller något sådant.
Nu ska jag nog sova, har mycket att göra imån. Ska till IKEA, Media Markt gymmet och ska även hinna handla lite inför helgen. Tur man har städat så den biten är avklarad i alla fall.

Dagens låt: John Mayer - Waiting on the world to change
Let the world change into my favour this time!


Jocke!

Just a city boy

Har inte allt för mycket att säga eller tycka till om idag. Enbart en liten rad!

Dont stop believin!

Om man slutar tro på saker man vill ha så kommer man aldrig få dem!
Peace out!
// Jocke

MGMT

Nu sitter man här igen framför datorn och lyssnar på musik och bara asgarvar åt alla sköna komentarer på Facebook. Även lite smått "normala" bilder finns det där också, från de senaste utekvällarna. Kan bara säga att 2009 har börjat betydligt roligare än 2008, kommer bli ett kalas år verkar det som nu =)

Är det bara jag som känner att tiden inte räcker till nu. Okej jag har vad? Cirka 8-10 timmar lektioner i veckan, men ändå finns det inte tid till allt jag vill göra. Träffa människor, åka till olika platser och göra en massa saker.
Nu är det snart dags för Hjärtslaget i Halmstad, sedan ska jag förhoppningsvis hinna åka till Stockholm en sväng. Hemsedal i Norge och åka skidor. Skulle till och med vilja hälsa på Knudis nere i Austrailen men där sätter både tiden och pengarna stopp tyvärr. Träna vilket blir 6 gånger i veckan nu, ska även hinna med kårenkvällarna och göra en massa jag har lovat. T.ex. en promenad. Telefonsamtal hinner man fan inte med! Tror det är dags att börja sova mindre, och kanske sitta mindre vid datorn igen :P

Även om detta är mitt sätt att må bra också, man kan inte bara träna. Måste få ut sig tankar också vilket en blogg är jätte bra till. Sedan vill ni som läser min blogg ibland att jag ska skriva mer! Hur ska jag hinna menar jag? Och jag vill gärna att det ska vara lite mer än bara vad jag har gjort på dagen, lite därför det kan dröja lite mellan inläggen.

"Hold your breath, because tonight will be the night i will fall for you"

Ibland får man lite hemlängtan också, bara så där utan egentligen någon anledning. Brukar ofta bli när jag sitter här och bloggar också. Kan vara att man ger dem hemma en extra tanke då.

Ida & Jag på Nyår

Föresten idag är det mindre än 1 månad tills jag skaffar den där tatueringen, har hört väldigt olika om just smärtan. Men fick en ganska bra beskrivning av Therese så jag är inte allt för skraj inför den. 25:e Februari för er som missuppfattade förra inlägget. Föresten dags för nästa förändring imån tror jag, skriver mer om det någon annan gång bara. Kan inte avslöja allt om mig varje gång jag gör en föränding i livet. Vilket har blivit en hel del efter Nyår.
Det känns faktiskt som att det har gett förändring, fått otroligt mycket positiv feedback från många människor. Skönt med många komplimanger, det får än att känna sig som KUNG i världen för en stund :-D

Peace out
// Jocke


Bubbly

Ni som är inne och läser ofta märker säkert att mina rubriker består av låttitlar för det mesta. Just nu spelas "Colby Caillat -  Bubbly" en typiskt sommarlåt för mig. Saknar verkligen den årstiden nu under vinter. Västkusten och solnedgångar i havet, till och med regn är mysigt under sommaren! Och jag hatar nog årstiden höst->Mars ungefär just för att Sverige är så jävla grått och rått bara, ingen snö bara regn.Eller det är lite snö men bara i skogen eller uppe på höglandet.

Föresten jag har tagit tag i mitt liv denna veckan! Håller alla nyårslöften så här långt. Har börjat träna på gymmet igen efter X antal års frånvaro. Beach 2009 here i come :P Kände mig även trött och lite allmänt deppig i tisdags så jag gjorde vad jag brukar göra när jag behöver rensa huvudet. Tar en lång promenad, slutade med att jag var ute i 2 timmar och bara gick ensam, upp till stadsparken och vidare till Tokarp ungefär. En hyfsad bit att gå iaf, men fick rensa huvudet och vet lite mer vad jag vill.

Just nu sitter jag här och är trött i armarna och axlarna. Får se vilken go träningsvärk jag kommer ha imån från träningen i morse. Faktiskt riktigt skönt att träna innan klockan blir 12. Sedan en annan sak som jag tycker är jättekul, är att jag har bokat tatueringstid den 25:e Februari :D Kommer lägga ut bild här när det är klart, den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge ;)

Här är föresten lite bilder från min promenad. Borde egentligen lägga ut fler bilder på bloggen men inte alltid man har något kul att visa. Även om det är roligare att läsa en blogg med bilder.


Sedan den stora fråga här i livet. Vart leder vägen än?



You and me

Precis sett klart Seven Pounds nu, verkligen en kanon film som bara måste ses. Men VARNING!!! det är en känslomässig film som får en att tänka vad en sak kan göra för andra människor!
Filmen som Will Smith själv beskrev den är en chickflick för killar, och jag tycker han har helt rätt i det. Vad gör man inte för personer man älskar! Verkligen otäckt när det händer dem något eller om de mår dåligt!
 Har inte planer på att skriva en jättelång recension på filmen men om du klara av en sådan här film se den! Emotional drama var kategorin på IMDB.




Nu sitter man själv här och funderar på att göra en rätt drastisk sak. Funderar seriöst på att bara låsa in mig och plugga inte svara i telefon eller vara inne på MSN/Facebook på en hel vecka! Vet inte om det kommer att ge något eller ens varför jag kom på tanken att ens genomföra det! Tror det var filmen som fick mig på den tanken, hel knäppt jag vet! Men börjar bli trött på att vara fullt "normal", dags att börja göra lite knäppa saker så man får uppleva mer än vad jag redan gjort! Kände det igår att jag inte gjort något specielt i mitt liv än, visst jag har rest runt halva europa med familjen. Var iofs rätt liten så kommer inte ihåg allt, men också varit runt på sjukt många öar i Grekland, åkt skidor både i Sverige, Norge och Alperna, och även några städer i europa!
Men det har inte blivit några lång resor eller sådant, lite avundsjuk på Knutz som fortfarande är nere i Australien och vem vet vad han gör där nere!

Nu är mitt projekt klart iaf, ska bara till skolan och göra om mina 4 planscher till PDF format och skicka in på Pingpong så är jag klar. Känns skönt att det är klart iaf! En annan sak som är hur underbart som helst är att KALLE SVENSSON!!! är klar för IFK Göteborg nästa säsong, IFKs första riktiga nyförvärv denna silly och helt seriöst på tiden! Varit så dött kring klubben iår. Inte stor skillnad från andra år men ändå men känns skönt! Synd bara att Bjärsmyr sticker utomlands nu då.

Nu har jag inte mer på hjärtat, eller jo det finns en del till men inget jag känner att alla ska få lästa ändå ;-)
En sak till! Ida om du läser så ska jag försöka att ringa dig i veckan! Miss u!

Peace out!
// Jocke

Köer

Alltså seriöst? Jag undrar hur många timmar en vanlig svensk människa står i kö eller väntar på något/någon under hela sin livstid? Kom att tänka på att man väntar på väldigt mycket i livet. Bara de senaste två dagarna har jag väntar 5 min i mataffären, 2 min på bolaget. 15 min på Syo-konsulenten, vilket är mer än 20 min på bara 3 aktiviteter. Tänk dig då all tid som man spenderar i bussar och bilar påväg någonstans. Varför inte göra något nyttigt utav tiden undrar jag då?
Ja inte alltid det går om man tex, kör bil så är det lite svårt att plugga samtidigt!
Vad jag försöker säga att man spendrar så mycket tid på att inte göra någonting och så klagar man själv på att det finns för få timmar på dygnet!
Man måste helt enkelt bara lära sig att använda dem rätt, och efter 22 år snart så borde jag ha lärt mig det snart eller hur?
Nu sitter jag här igen och väntar på att reklamen ska ta slut så jag kan fortsätta titta på CSI! Nu bloggar jag så då går det lite tid där också! YAY! Improvements!

Peace out!
// Jocke

Bakfylla

Just bakfull måste vara det mest obehagligaste man kan vara. Man bara ligger där i soffan/sängen och mår kasst! Men är man bakfull så kan man säga att kvällen gick vilt till, iaf för mig! Tanke på att jag sällan blir riktigt bakfull, men idag var första gången på länge jag är trött och mår dåligt. Även om det är betydligt bättre nu än i morse när jag vakande.

Varför blir man då bakfull? Antaglien för att man har druckit lite för mycket eller kan det vara att man druckit alkohol för sent på kvällen!
Ett bra tips som funkar för mig är faktiskt festmetoden!
  • Drick varannan vatten
  • Sluta drick klockan 24:00
  • Det är du som gör festen inte alkoholen!
Men om man nu mot förmodan skulle glömma av detta under kvällen eller om den helt enkelt spårar ur och du ligger där dagen efter och mår fruktansvärt! Vad ska man göra då?
Rent medicinskt finns det inget du kan göra, eftersom man inte kan påskynda kroppens förbränning utav alkohol. I regel förbränner kroppen 2cl ren alkohol i timmen.
Men det finns ju alltid en massa hemma gjorda kurer som får dig att må bättre! Du har säkert en massa av dessa metoderna själv. En som funkar för mig är följande:
Du tar dig upp ur sängen på morgonen och tar en dusch det första du gör. Efter duschen är man iaf ren, sedan går du ut och tar en prommenad på 30 min eller mer. Frisk luft gör att man känner sig bättre också. Efter prommenaden är det dags för en ordentlig frukost! Detta funkar 90% av tiden för mig de få tillfällerna jag blir bakfull!

Sedan finns ju resorb och annat men har inte testat resorb än så kan inte uttala mig om det.
Annars om man inte orkar vara så flitig så kan man ju alltid käka lite godis för att få upp blodsocker nivån i kroppen eftersom den kan vara rätt låg dagen efter.
Ta en kopp kaffe eller två. Alkohol vidgar blodkärlen och koffein drar ihop dem igen! (Testade idag och det funkade faktiskt. Synd bara att alkoholen är kvar i blodet och man får kallsvettningar istället :P )
Annars kan du ju alltid klämma en flottig pizza eller gå till Mcdonalds eller något liknande. MAX smakar fanskap så skippa det, skapar bara mer illamående. Länge leve Burger King! Bygg en resturang i Jönköping nu snälla!

Föresten ett nytt ord som kom till under 2008 var AVD. Som står för Alvedon, Vila och Dryck. AVD ska hjälpa mot mystiska symtomer som kan drabba en. Eller hur måste bakfylla vara en mystisk symtom? Den smyger sig på en när man minst anar det och då hjälper ju faktiskt AVD mot det.
För att lägga svart på vitt! Bakfylla kan alltså klassas som sjukdom!



Heineken Commercial
http://se.youtube.com/watch?v=S1ZZreXEqSY
Killar och tjejer prioriterar olika saker!

Så där ska jag rita mitt hus iaf, med en Walk in Fridge! Finns mycket man vill ha i sitt hus iaf :D
Föresten nu är det snart dags att snacka med tattueraren också, vill höra hans åsikter på min tattuering som jag ska göra nu i vår =)

Peace out!

// Jocke!

Tack ni som läser

Hej på er!
Tänkte bara att det kunde vara på tiden att jag tackar er som är inne och läser här varje dag. Vet att jag inte uppdaterar daglinen men ändå. Tack till ni 6-10 personer som är här nästan varje dag =)
Annars så är det tenta som gäller i morgon, grundläggande byggmekanik. Ska förhoppningsvis gå bra den här gången! Så plugg hela dagen och imån förmiddag efter som tentan inte börjar för en kl 14:00.

Tänkte på en annan sak, när började räkningen för modern tid enligt dig?
När Sverige avskaffade 10-öringen?
1987 när IFK Göteborg senast vann UEFA cupen i fotboll?
Eller är det kanske tom "Tiden efter Facebook introducerades"?

Dags att ta en dusch och promenad innan jag ska återgå till studierna!

Peace out!

Back in town

Japp så var man tillbaka i Jkpg igen! Känns skönt att här igen efter jul och nyår. Känns ändå lite moloket att tvingas åka hit redan nu, hade gärna varit hemma hos Mamma istället som ligger på sjukhuset :(
Men efter ett litet ingrepp igår var hela familjen där och hälsade på, hon såg faktiskt jättepigg ut även fast det var knappt 2 timmar sedan hon var sövd. Fick reda på att hon ändå kommer att få åka hem imån =) Känns skönt att veta att allt ändå har gått bra!

Så nu har jag packat upp både väskan och TV, blev alldeles lagom stor i lägenheten! Hade planer på att möblera om en del, men efter jag testat som jag tänkte så bestämde jag att behålla det som jag hade det. Tur Pappa kom på en bra lösning på tv :P

Men det är ändå skönt att vara hemma hos sig själv igen! Fick reda på att märkerna var på väg från fabriken också, kanske kommer till Insparken ändå Wennlo!!! Ska faktiskt iväg och plugga i skolan redan ikväll, ett utav nyårslöftena kanske blir sanna ändå ;)
Dags för lite mat och sedan sticka till skolan så man får sova snart, trött redan nu. Tar på krafterna att åka den korta vägen från Stenungsund -> Jönköping ändå. Tycker synd om er som har det betydligt längre.

Peace Out!




Fest

Ja vilken fest är du?




Det är bara att välja vad man själv tycker om.
Alkoholreklam är sjukt bra ibland ;)

Nyårsafton

Har suttit hela dagen och kollat runt på bilder vad folk gjorde under nyårsafton, kom att tänka på att det inte finns så många bilder på mig. Några få vad jag vet ;) Så kunde ju vara bra att berätta hur dagen var.

Dagen började med en underbar nyårsfrukost här hemma, typisk tradition med Champagne, hummer, löjrom och lite annat smått och gott. Eftersom Ida fyllde 21 dagen innan och var där så var man lite sliten när dagen började, så resten av eftermiddagen spenderades framför tv/datorn och ja vad man nu brukar göra dagen efter. Men när klockan var runt 19 så bar det av till Idas föräldrar och käka middag med vad allt innehöll, (alkohol inkl "liten" sak till kaffet.) Kvällen flöt på och vipps så var klockan redan 22 och vi skulle iväg till festen ute i Kärna (nästan Marstrand för er som har dålig koll) Ja sedan var det väl det vanliga med alkohol och trevligt sällskap =)
Tackar alla för en underbar start på 2009!!!

Vad gör man annars nu under 2009 då? Jag själv sitter och pluggar med musik i bakgrunden, jävla omtenta som måste göras...
Några låtar som gått ofta än så länge

Ne-Yo - Mad
Jake Oh - Up In The Blue
Ne-Yo - Miss Independent
Beyonce ft. R.Kelly - If i were a Boy
Kevin Rudolf feat. Lil Wayne - Let It Rock

Är väl de låtarna jag har spelat mest  så här långt, med Jake Oh - Up in the Blue som den klart bästa och där man rycks med mest i!

Peace Out!


2009

Jahopp! Nu var det ett nytt år och nya tider. Vad har då 2008 givit folk runt omkring?
  • OS i Peking
  • EM i Schweiz/Österrike
  • Börskrasch
  • Mindre roliga saker som tex Engla mm
Bara några utav alla större händelser runt om i världen. Vad har då hänt mig som varit specielt?
Det har faktiskt hänt jättemånga underbara saker, träffat massa underbara människor, vissa mer än andra ♥ Blivit mer delaktig i mycket, både jobb och plugg.
Om man ska sammanfatta året ur min synvinkel så har det nog ändå varit mitt bästa år i livet. Alla dessa 21 år jag har funnits till.

Vad kan då 2009 ge mig som toppar 08 året? Det är lite svårt att svara på just nu men det kan ju alltid bli bättre =)
Vad finns det för planer redan nu då tro. Jo det är först hälsoinspark, redovsining av projekt, följt av en massa kul saker. Hjärtslaget, Hemsedal (Antaglien) Absolute Gotland, Midsommar i Leksand!!! Det är väl dom planer som är 99% klara än så länge.

Kan även tillägga att jag inte är ett dugg bakis idag! Jävligt skönt att slippa må illa, sedan att man är trött efter en ute kväll är inte att vara bakis ;)
Nu ska jag återgå till att spela datorspel eller något likande, lagom ansträngade att göra en dag som Nyårsdagen =)

Peace out! (Dags att skriva rätt nu när det är nytt år )

RSS 2.0