Ny utbildning på Högskolan

Satt och läste Blåvitts supprterforum och det är sjukt kul ibland. Nu har dom tagit tag i en kurs på högskolan, eller ja dom ska försöka :P

3.75 p Klubbekonomi - lär dig tolka klubbens bokslut och hur man ska göra för att behålla elitlicensen.
3.75 p Transferekonomi – hur mycket olika spelare är värda beroende på position i laget, kontraktslängd etc.
3.75 p Fotbollsskador – Vad är en korsbandskada och varför har Tobbe ont i låret?
3.75 p Arenakunskap – Varför är Higab så dumma i huvudet?
3.75 p Ungdomspsykologi – Konsten att få en 17-årig talang att prestera som en 22-årig etablerad spelare.
3.75 p Isländska – Vad pratar Elmar, Hjalmar och Ragnar om?
3.75 p Sång – ”När vi går genom staden över broar och torg…”
3.75 p Tifo – Ska det rektangulära pappret hållas upp med den långa eller korta sidan överst?
3.75 p Gnhiet – Varför rÅttor och sÅrkar verkar trivas så bra i staden sÅlna.
3.75 p Materialkunskap – Varför gräs är så mycket bättre än plast.
3.75 p Gaismatematik - Kunskapen om en av de mest avancerade grenarna inom matematiken.
3.75 p Mildiska - Lär dig tolka Mildiska texter, krypto- och kodlösning av Mildiska uttalanden.

Kursens lärandemål

Efter genomgången kurs skall studenten

1. ha fördjupad kunskap om supporterkunskap, samt om problemställningar, teoribildningar och forskningsresultat i något av ämnets kärnområden.
2. på ett självständigt sätt kunna formulera ett principiellt relevant problem i supporterkunskap och aktivt söka, välja ut och tillämpa analytiska redskap för att diskutera och belysa detta problem såväl teoretiskt (på forum) som empiriskt (på match).
3. effektivt och självständigt kunna sammanställa, kritiskt granska och förmedla resultat inom supporterkunskap
4. kunna bidra till en gemensam lärandemiljö och till gruppdynamiska aspekter av
inlärning, dvs bidra en vettig ton på internetforum och med hjälp av goda argument bemöta de vilseförda.

Betyg
Som betyg på delkurserna används något av uttrycken marginalsupporter, ståplatssupporter och råtta (godkänd, väl godkänd, underkänd)

Särskilda behörighetsvillkor
För tillträde till kursen krävs viss blåvit matchvana. Studenter med erfarenheter från isladan, grimbo och kamratgårdsdagen ges förtur.

Så sjukt kul folk har på jobbet ibland :P

Dagens Låt:
Deep Dish - Flashdance (radio version)

XOXO
//Jocke!

Dags att börja blogga igen

Jag har gärna känt ett sug att blogga igen den sista tiden, men tentaplugg och vänner har hela tiden gått före! Idag tex är det dags för den första utav två tentor jag ska skriva denna veckan. Den andra har jag på tisdag.

Var och fikade med Em igår och hon frågade varför jag inte bloggade länge? Precis som hon tycker jag att man inte ska blogga bara för att man ska känna sig tvingad.. Utan man gör det för att man har något intressant att skriva om! Jag har kanske inte alltid något intressant att skriva om, men vill gärna få ur mig saker som inte syns här. Men det blir ändå som lite terapi att få sitta och skriva ner sina tankar. Visst jag publicerar inte allt men skriver ner vädligt mycket ;) Det kan vara bara att man skriver det och sedan tar bort allting!

Iaf nu är det ju tentaperiod och då blir det inte mycke tid över till blogg och egentid, den lilla jag får spenderar jag helst på gymmet eller med goda vänner =) Var tex och såg "Flickan som lekte med elden" på bio med tre vänner. Riktigt bra film men blev ändå lite besviken då de utelämnar så sjukt mycket i böckerna! Filmen var ändå lite mer än 2 timmar lång och den kunde gott och väl varit ytterliggare 20 min längre ;) Fast en sak med filmen störde jag mig något fruktansvärt på! Det är när Lisbeth är i Göteborg och följer efter killen i pickupen! Först hämtar han paketet nere vid Feskekôrkan och kör upp på Avenyn, sedan nästa klipp kör han från Feskekôrkan ut mot Långedrag. Fast han ska till Gosseberga som ligger mot Vårgårda... Suck alltså vad små saker kan göra mot en....



Nu ska jag iaf fixa mig frukost, blir en espresso för att vakna till inför tentan och havregrynsgröt med Farfars lingonsylt! Jag fick ju en ny kaffebryggare när Mamma var uppe och hälsade på, även nya koppar. Sjukt nöjd och kaffe är så gôtt!!!

Dagens Låt: David Guetta - On the Dancefloor
Har ju uppdaterat min Dagens Låt lista på Spotify men inte skriva några blogginlägg, var något jag alltid brukade köra i och med inlägget att hitta en låt. Nu har jag ett gäng som förhoppningsvis kommer upp!!

//Jocke!

RSS 2.0