Use somebody

you know that i could use somebody
someone like you
and all you know
and how you speak

Sjukt bra låt just nu: Kings of Leon - Use Somebody

Och just nu kan jag faktiskt behöva någon. Chefen ringde och väckte mig runt 11 idag och sa att jag tyvärr inte fick jobba den veckan jag skulle gjort pga konjukturen. Blev så besviken för det hade verkligen inte skadat med dom där extra pengarna efter jul och nyår. Blir kanske att man får ta tag och jobba under våren istället, beror lite på hur det blir med mina kurser också.

Föresten vad fan håller man på med i sömnen?? Jag jobbade ju kåren i går, sjukt kul att vara tillbaka där igen efter sjukdomen. Hade verkligen jätte kul även om det körde ihop sig lite med folk innan vi började.
Men tillbaka till sömen, när jag kom hem vid runt 3 i natt så kunde jag inte somna, inte så konstigt tanke på att man är rätt uppe i varv efter en kväll på kåren. Men när kl är runt 4 så har jag typ somnat men får för mig att gå upp från sängen och lägga mig i soffan och sova?? Fråga mig fan inte varför. Sedan vaknar jag runt 8 igen och går till sängen igen. Är man lite knäpp eller?

I morgon bär det av till Kalmar och SPIIK, kommer också blir så jävla roligt. Men har en del att fixa innan det är fredag.
Ungefär följande: Tvätta, Systembolaget, Packa, Plugga. Hoppas man kan få till en promenad i kväll bara. Om någon är sugen så ring bara!

Nu ska jag återgå till pluggandet, har tyvärr inga bilder idag efter som jag inte haft kameran med mig den senaste tiden. Men räkna med att jag återkommer med bilder efter SPIIK!

Peach out!

Waiting to change

Hej hopp!



Får börja med en bild idag, taken från balkongen vid solnedgång

När man ser sånna här bilder börjar jag tänka vad som händer på andra sidan jorden, och nu när man har kompisar som är ute och resan kan man alltid fråga Nicklas i väster vad som händer i USA. Sedan i öster har vi Knutz som ja gör vad han brukar verkar det som :P Tur pojken inte ligger av sig! Hoppas att jag ser er två igen insparken 09 nu när ni inte verkar komma "hem" och plugga till våren!

Åter till rubriken.

Varför ska man alltid ändra sig för att vara omtyckt av folk och anpassa sig efter alla världens ideal???
Varför ska just jag vara normal? Kan man inte bara var den speciella människan man är född till! Det är vad jag trivs med i alla fall. Jag älskar mig och den personen jag är. Det tycker jag även du ska göra, vi är alla speciella och den vi älskar finns där ute även för dig och mig! Det gäller bara att aldrig ge upp och sluta leta.

Jag kanske låter jävligt ego när jag skriver att jag älskar mig. Men jag är den jag är, jag orkar inte anpassa mig efter andra. Säger bara följande: Det är inte jag som går miste om något det är du!


Peach Out!

Snow

Ja med exakt 1 månad kvar till Julafton (tiden går sjukt fort hela tiden, inte alls kul) så har den första riktiga snön kommit till Jönköping. Känns helt sjukt att man snart gjort 2½ år som högskolestudent! Blir gärna rädd när man tänker på att tiden bara har försvunnit, men tiden har ändå varit helt fantastisk och bästa tiden i mitt liv så här långt. Inte ångrat något val jag gjort.
 
Snö den 24 November


På fredag bär det av ner til Kalmar för årets SPIIK bandy, stort fylleslag! Ska bli så jävla roligt i år igen.
Bästa är ju att man är frisk nu igen, ingen mer körtelfeber för mig under min livstid i alla fall =)
Fast först är det en onsdag med jobb på kåren som gäller, inte varit där nu på evigheter känns det som. Inte när man har jobbat i alla fall. Men är så sjukt mycket jag måste ha klart denna veckan i skolan, lika jobbigt som innan sjukdomen känns det som, svårt att veta vilken ände man ska börja i.

Fast en sak som är negativt är ju att man faktiskt kommer vara så jävla bakfull den första advent att man inte kommer orka med varken glögg eller pepparkakor! Nu är ändå den stora fråga, har som regel att adventsljusstaken ska komma upp den första advent men eftersom man inte kommer hem för en på kvällen och då lär vara sjukt trött.
Ska man fixa det innan man åker eller ta det på måndag?

Får passa på att dricka lite glögg i veckan då kanske i stället ;)

Peach out!

Kärlek

Hej igen!

Vad är då kärlek?
Ett jätte svårt ord att att bara definera så där på rak arm.
Vad tycker du är kärlek? För mig är det när man har dom där fjärilar varje gång man tänker på personen. Även att hjärtat hoppar över ett slag när man ser personen i vardagen. Sedan när man träffar personen kan man inte sluta le =)

Sedan kan man ju titta på de där extra sakerna man gör bara för att man är kär.
Man tar den där lilla extra vägen som blir lite längre bara i hopp om att man ska springa på personen. Finns så mycket dumt man gör bara för att känna känslan!

Varför lyssnar man på kärlekslåtar och tycker dom är jätte bra allihop, sedan när man får hjärtat krossat finns det inget värre än kärlekslåtar, och om du tar dig tid att lyssna på radion och framför allt texterna på alla låtar som spelas så handlar väldigt många om kärlek och känslor.
För är det inte de musik är? Hörde "R Kelly - The World's Greatest" på radion förut, kom att tänka på att den spelades för jätte länge men den är fortfarande en kanon låt om man lyssnar på texten!

You make me fly, you get me high
You turn my world to such a better place
Your crazy touch, the sweetest rush
Is something to save my life

Men när man ändå kommer ner till kritan med vad kärlek är. Så tycker i alla fall jag det är de följande:
Kärlek är något som är vädligt svårt att leva utan och visst är det helt underbart när man finner den där som man är så kär i, och att man får svar tillbaka. Det finns inget vackrare än äkta kärlek mellan två människor!
 
Även ett trasigt hjärta kan få ett lyckligt slut =)


If anybody asks you who I am
Just stand up tall

Look 'em in the face and say

I'm that star up in the sky
I'm that mountain peak up high
Hey, I made it
I'm the world's greatest

And I'm that little bit of hope
When my back's against the ropes
I can feel it
I'm the world's greatest


Peace out!


Stjärnor

Visst är det lite skrämmande när man tittar på en stjärnklar natt och ser alla dessa miljoner uppe i det blå? Det finns ju så många utav dem och hur stor är inte universum? Då tänker man vidare på om vi verkligen är ensamma i världen, det kan vi inte vara eller hur! Det måste finnas liv någon annanstans också.

Sedan finns det något bättre än en promenad ute i den friska luften, är precis hem kommen från Dalvik efter lite film tittande där uppe. Så otroligt skönt att få rensa skallen lite med en filosof promenad mitt i natten. Funderar om man ska börja ställa klockan och ta promenader runt 4-5 på morgonen när de är hyfsat väder, eller är detta allt för fel tänkt?

Nu är det i alla fall dags att sova. Även om man blev väldigt pigg utav promenaden. Har faktiskt ett rätt kul ämne att skriva om i morgon i bloggen. Men ni som är här och läser får allt hålla er tills jag har funderat klart på det, ändå något som rör alla människor i hela världen, och som man aldrig blir klok på heller.

Copenhagen

Oj oj oj! Vilka jävla 2 dagar! Det finns alldeles för lite plats och tid för att skriva ner vad som har hänt och vad vi har hittat på. Men ska försöka ändå =)

Resan började i Jkpg i Onsdags kl 07.30 med att vi började åka ner till Växjö för att lyssna på Europast Grönaste Stad ( De är det stället där det används minst fosilabränslen i Europa) Vi fick en föreläsning på Campus i Växjö om Kommunens framtisplaner och vad som har här. Sedan bar det av och titta på hus, har inte namn på alla platser eller knappt några för glömde mitt häfte på bussen smart som man är!
Här är 1 utav 100 bilder från resan, kommer lägga upp de flesta på Facebook

Efter lite rundvandring i området så bar det av vidare till Flyinge där vi gjorde ett kort besök på Flyinge Ridhus, inte mycket att nämna där. Sedan var det av över till Danmark och Köpenhamn!

Kvällen var fri vilket att vi bestämde oss för att gå ut och ta ett par öl. (Ni vet man ska gå ut och ta 1! öl.)  Slutade med ett par öl och vi hamnade på "The Scottis Pub" i början på Ströget, här spelade en Walesisk Trubadur vid namn Jim Fox, såg ut lite som jultomten vilket han drev med under kvällen.
Killen var helt enkelt fantastik han kunde alla låter publiken önskande, allt från Phil Collins, Pink Floyd till Pussycat Dolls! Ja han gjorde en egen version på Beep till en tjej :P Detta, goda vänner och öl för första gången på 2 månader gjorde att kvällen blev hur lyckad som helst, slutade runt 1 för våran del. Men var ju folk som var ut till halv 6 på morgonen. Vi skulle åka från Hostel kl 08.30 dagen efter.

Torsdagen var som sagt bakisdag för de flesta, värre för vissa än andra. Under förmiddagen besökte vi en massa platser i Köpenhamn och vi se otroliga byggnader.  Vid lunch tid åkte vi över till Sverige och Malmö för en genomgång av nya Citytunneln och vi besökte även så klart Turning Torso och Bo01.

Vid detta laget var alla riktigt trötta och frusna efter som det snålblåste som in i!

Så ska jag försöka att sammanfatta hela resan tycker ni kanske. Det finns 3 ord som jag tycker stämmer in rätt bra för de flesta.
  • Trötthet
  • Stor intryck
  • BAKFYLLA!!!
Det sista var väldigt påtagligt under Torsdagen :P
Är väldigt svårt att samanfatta resan med har försökt i alla fall. Jag hade den bästa tiden på länge i alla fall! Precis vad jag behövde för att må lite bättre igen!

Bästa citatet från resan "Amercians are 250 millions, still they don't got a word for Wanker" Jim Fox

// Okii

A Beautiful Lie

Ja nu tänkte jag äntligen att det kunde vara dags att börja med ett riktigt blogg skrivande, sitter ju ändå så mycket framför datorn på dagarna med alla projekt och den fritiden men nu har.
Varför har det då blivit så mycket fritid den senaste tiden? Ja det kan man fråga sig har ju hela tiden 1000 saker att göra och oftast samtidigt.

En sak till att man sitter här så mycket är ändå att jag gick och drog på mig körtelfeber vilket är det sämsta jag någonsin har gjort i mitt liv. Man bara sitter hemma och är död, orkar inte göra något. Tar inte tag i några kompisar och träning får man inte, känns bara så meningslöst just nu. Så tycker ändå att rubriken stämmer kanon med vad livet ibland är och rätt så ofta nu.

Men men det finns alltid ljuspunkter i livet tex. i morgon sticker jag och alla de intresserade i klassen på en studieresa till Växjö först (tror jag i alla fall) sedan bär det av ner mot Köpenhamn där vi ska kolla på alla fantastiska hus som är byggda där enligt våra lärare! (Suck, jätte kul men alla hus är faktiskt inte fantastiska) En annan liten ljuspunkt är att jag äntligen ska vara frisk från körtelfebern på måndag nästa vecka! Kanon alkohol dags! Eller ja jag kommer fortfarande spara mig fram till SPIIK i Kalmar eftersom jag ändå jobbar kåren på Onsdag. Ska bli skönt att få tillbaka ett någorlunda normalt liv.

Hittade precis ytterliggare en ljuspunkt idag. En liten nyckelpiga nu? Den stackaren måste frysa nu, såg nästan död ut men efter jag lyft upp den började den allt att röra på sig. =)


Nej nu är det nog dags att återgå till att packa inför resan i morgon, blir ju boende på vandrarhem en natt eftersom vi som sagt ska gå omkring en dag i Köpenhamn.

Ska försöka att uppdatera här så ofta jag har tid och lust, helst ska det ju vara intressant att läsa bloggar också annars förlorar de sitt syfte!

RSS 2.0